Un centenar d’inscrits a la IV Jornada de Diabetis de l’Alt Empordà

4a_jornada_diabetis_figueres-2019

-Tindrà lloc el dimecres 15 de maig a la tarda, al Centre Cultural Sant Domènec de Peralada-
-Està organitzada conjuntament per la Fundació Salut Empordà, l’Institut Català de la Salut i Albera Salut-

El proper dimecres 15 de maig, la Fundació Salut Empordà (FSE), l’Institut Català de la Salut (ICS) i Albera Salut organitzen la IV Jornada de Diabetis de l’Alt Empordà. Cap a l’atenció integral del pacient diabètic, que enguany compta amb un centenar d’inscripcions de metges i infermeres procedents de les comarques gironines. La xifra de participants ha anat en augment cada any esgotant les places disponibles, la qual cosa demostra que es tracta d’una jornada plenament consolidada.

Per primer cop en aquestes quatre edicions, la formació no es farà a l’Hospital de Figueres, sinó que es trasllada al Centre Cultural Sant Domènec de Peralada (plaça de la Peixateria, 6) amb l’objectiu de donar visibilitat a les tres entitats proveïdores de serveis de salut que hi estan involucrades.

Experts de prestigi
En aquesta ocasió, s’ha volgut posar l’accent en el vessant més humanista de la diabetis mellitus, oferint formació en aquells aspectes de la malaltia més desconeguts. Així, Albert Bueno, infermer de l’ICS, parlarà del paper de les noves tecnologies en el control d’aquesta patologia, i Glòria Pla i Mar Carreras, psicòlogues de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, abordaran la influència psicològica de la malaltia sobre el pacient i el seu entorn.

Entre els ponents, es compte amb Manel Matas, metge de família de l’ICS, professional de prestigi i representant de RedGDPS, una fundació especialitzada en el tractament de la diabetis en l’atenció primària, especialment la de tipus 2. També intervindrà Jordi Viadé, podòleg de la Unitat de Peu Diabètic de l’Hospital Germans Trias i Pujol i expert internacional en aquesta matèria. A més, Viadé conduirà el taller pràctic que es farà a continuació i que, com és habitual, clou la tarda. Juntament amb Caty Gelabert, infermera educadora de l’Hospital de Figueres, Judit Noguera, infermera educadora d’Albera Salut, i Marta Roura, infermera educadora de l’ICS, Viadé oferirà una sessió pràctica sobre el peu diabètic i l’índex turmell braç.

El programa començarà a les 15.30 h amb la benvinguda de l’alcalde de Peralada, Pere Torrent, el director gerent de la FSE, Martí Masferrer, i la directora assistencial de la FSE, Àngels Morales.

“Aquesta activitat busca ser un punt de trobada per als professionals que s’ocupen dels malalts diabètics, actualitzar els seus coneixements sobre la malaltia i fomentar la cohesió d’equip”, explica el director de la jornada, el metge de la Fundació Armand Grau. I afegeix que “tot plegat, amb l’objectiu final d’avançar cap a la millora contínua en l’atenció integral d’aquest tipus de pacients”.

Programa
15.30 h Acollida.
15.45 h Presentació de la Jornada.
16.00 h TIC’s i diabetis. Albert Bueno, infermer de l’ICS.
16:30 h Prevenció primària i secundària del risc cardiovascular en el pacient amb diabetis. Manel Matas, metge de família de l’ICS i membre de redGDPS.
17.15 h Descans.
17.45 h Abordatge de la família en la persona diabètica tipus 2. Glòria Pla i Mar Carreras, psicòlogues de l’Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
18.15 h Peu del diabètic. Jordi Viadé, podòleg de la Unitat de Peu Diabètic de l’Hospital Germans Trias i Pujol.
19.00 h Tallers peu del diabètic i índex turmell braç. Jordi Viadé. Caty Gelabert, infermera educadora de l’Hospital de Figueres. Judit Noguera, infermera educadora d’Albera Salut. Marta Roura, infermera educadora de l’ICS.
19:45 h Cloenda.