Una exposició homenatja Carmen Mateu, la presidenta del Festival Castell de Peralada.

S’ha inaugurat l’exposició Carmen Mateu, el llegat de les arts a la biblioteca del Castell de Peralada. Una exposició que neix com a homenatge a Carmen Mateu Quintana, mecenes de les arts d’aquest país. Difusora, col·leccionista dinamitzadora cultural.

Carmen Mateu va ser una persona profundament enamorada de la cultura, dels clàssics, de la creació contemporània i de l’esperit artístic. I de l’Empordà, de Peralada, casa seva, on va desplegar les seves grans passions. Els Museus del Castell de Peralada, el món natural del Parc i el Festival Internacional de Música Castell de Peralada son part del seu llegat del que avui gaudim tots.

Isabel Suqué Mateu, filla i presidenta de la Fundació Castell de Peralada explica que “aquesta Exposició és un homenatge sobretot en la vessant de mecenes de les arts. Enguany serà un edició del Festival molt especial en record i memòria de la nostra mare. Homenatge en tres àmbits, a nivell musical amb la inauguració que tindrà lloc amb el Rèquiem de Verdi, una de les obres que més li arribava al cor i amb la que obrim el festival d’aquest any. L’homenatge artístic de l’Exposició i en tercer pla, de memòria i record, amb la creació d’un premi, que portem treballant fa més d’un any, en pro dels joves talents: “el Premi Carmen Mateu”, que aquest estiu era una sorpresa que havíem preparat per a ella”.